Сезират парламентарната комисия по превенция на корупцията и вътрешния министър За

...
Сезират парламентарната комисия по превенция на корупцията и вътрешния министър За
Коментари Харесай

Министерство продава евтино бунгала на плажа в Сарафово, алармират депутати

Сезират парламентарната комисия по предварителна защита на корупцията и вътрешния министър

За продажба на бунгала на безценица на плажа в бургаския квартал „ Сарафово “ сигнализира старозагорски народен представител. Маноил Манев от ГЕРБ повдигна тематиката на съвещанието на Народното събрание (НС) във вторник, като упрекна задочно служебния министър на земеделието Явор Гечев, че се крие, с цел да не приказва по щекотливата тематика на парламентарен надзор.

От трибуната Манев се обърна към ръководителя на Народно събрание: „ Г-н ръководител, министърът на земеделието втора седмица се крие да се яви тука по един мой въпрос. Министерството на земеделието се пробва да продаде през последната една седмица доста бързо и доста качествено бунгала на първа линия в „ Сарафово “ - за едни скромни сумички, за които просто е смешно да си приказваме . Зададох му въпрос на министъра на земеделието и той втора седмица отхвърля да пристигна в Народното събрание по някакви си негови там задължения. Повярвайте ми, това към този момент ме кара да мисля, че не е инцидентно, и ще Ви помоля да извършите опит въпреки всичко да пристигна и да ни отговори има ли съображение да се тормозим от това, че ще бъде приключена договорката за продажба на бунгала – благосъстоятелност на „ Напоителни системи “ , за оскъдни суми и за оскъдни пари... Ако пък това не е правилно, в случай че пък нещо ние не знаем – да ни оборят! “

Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде обещание да се поинтересува къде е Явор Гечев и да вземе ограничения той да се яви в Народното събрание.

Близо три часа по-късно обаче Маноил Манев още веднъж изиска думата и попита какво е станало с министъра на земеделието.

„ Не поради нещо друго, ами просто доскоро ми звъннаха хора, които са видели тук, че запитвам за него, и ми споделиха, че половината от тия прословути бунгала в „ Сарафово “, който е квартал на Бургас, към този момент са продадени. И самодейността за закупуване на останалите е на купувача . И той е кандидатствал с една в действителност доста скромна оферта пред Министерството и Министерството сега демонстрира изключителна интензивност. Това е позвъняване отпреди 15 минути “, сподели Манев.

Той още веднъж настоя да му се изясни каква е повода министърът да не е в Народното събрание.

„ Възползвам се, че съм на трибуната, за да сезирам и Комисията по корупция към Народното събрание  () да го повика да си поговорим и там - в комисия, в случай че би трябвало “, съобщи още депутатът от ГЕРБ.

Последва реакция и на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Той се обърна към присъстващия в пленарната зала длъжностен вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев: „ Г-н Демерджиев, преди малко бяхте сезиран обществено от трибуната за осъществяване на някаква кражба – на бунгала на безценица. Мисля, че няма потребност от никаква комисия за корупция... “

„ Пример пред цялото общество по какъв начин се случва! Народен представител сезира, министърът го няма, жители звънят и споделят какво се случва и, г -н Демерджиев, вземете ограничения! Наистина, свържете се с Вашия сътрудник да се прекрати всичко, което се прави в „ Сарафово “, и този парцел, който дълги години доста министри са се опитвали да свършат тази работа, да не се окаже във Вашето държавно управление това дело свършено “ , добави депутатът от Българска социалистическа партия.

Справка на „ Флагман “ демонстрира, че Маноил Манев е отправил си на 11 май. Той съдържа кадастралния номер на парцела на „ Напоителни системи “ с въпросните бунгала.

Според кадастъра парцелът се намира на ул. „ Черно море “, води се, че е в съсобственост, в урбанизирана територия и е с предопределение „ за курортен хотел, почивен дом “. Площта му е 1170 кв.м.

Бунгалата върху парцела са осем и се еднотипни, всяко с повърхност 28-29 кв.м.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР